Održana jednodnevna radionica za LAG-ove

U Zagrebu je dana 13. srpnja 2020. održana stručna radionica za LAG-ove u organizaciji Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Radionicu je uvodnim obraćanjem otvorio državni tajnik g. Zdravko Tušek, te su potom predstavnici Ministarstva poljoprivrede sudionicima prezentirali stanje provedbe Mjere 19, pripreme za provedbu M19 u prijelaznom razdoblju te planove za provedbu LEADER/CLLD-a u novom programskom razdoblju. Nadalje, predstavnici Agencije za plaćanja sudionike su upoznali s najčešćim pogreškama u provedbi LAG natječaja.

U drugom djelu radionice održano je uključivanje predstavnika Ministarstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije putem video veze, koji su sudionicima predstavili način provedbe Mjere 19 (multifondovske LRS LAG-ova) u Republici Sloveniji, kao i njihove planove za prijelazno i novo programsko razdoblje.

Ovom zanimljvom i korisnom okupljanju, provedenom uz poštivanje svih propisanih protuepidemioloških mjera nadležnih službi, nazočile su i predstavnice LAG-a Sjeverna Istra  u svrhu stručnog usavršavanja i razmjene iskustva sa kolegama iz drugih djelova RH.