LAG Sjeverna Istra sudjelovao na radionici u Slatini

Predstavnice LAG-a Sjeverna Istra sudjelovale su na radionici “Zajedno do uspješnog lokalnog razvoja – analiza provedbe Mjere 19 unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske” održane 3.-5. listopada u Slatini te organizirane od strane Ministarstva poljoprivrede, Mreže za rurarni razvoj i LEADER Mreže Hrvatske u suradnji s LAG-om “Marinianis”.

Prvog su dana predstavnici LAG-ova sudjelovali na radionici “Priprema za provedbu LAG Natječaja za tip operacije 7.4.1. – prijenos znanja i vještina između LAG-ova za rad s korisnicima u svrhu uspješne provedbe” na kojoj su LAG-ovi međusobno komentirali vlastita iskustva.

Drugi je dan bio posvećen aktivaciji tipa operacije 7.4.1., analizi ispunjavanja kontrolne liste za tip operacije 7.4.1. te raspravi o dosadašnjim iskustvima nadležnih tijela u provedbi nacionalnih natječaja za tip operacije 7.4.1. Nakon formalnog dijela radionice uslijedio je terenski obilazak LAG-a Marinianis u sklopu kojeg su sudionici posjetili park prirode Papuk.

Zadnji se dan diskutiralo o provedbi prvih LAG-natječaja za tip operacije 6.3.1. te su predstavnici iz APPRRR-a analizirali primjenu nove metodologije obrade i isplate prihvatljivih troškova u tipu operacije 19.4.1. te pripremu projekata suradnje na nacionalnoj i međunarodnoj razini.