Održana 2. terenska radionica o pokrovnim usjevima

Dana 18. studenoga 2017. u Kostanjici je s početkom u 13:00 sati održana 2. terenska radionica na temu „Ključni elementi uspostave i održavanja zatravljenog međurednog prostora u vinogradu s prirodnom vegetacijom vinograda“ u sklopu projekta LAG-a „Sjeverna Istra“ u suradnji s Veleučilištem u Rijeci i Poljoprivrednim odjelom u Poreču.

Podsjećamo, u svibnju 2017. godine LAG-u „Sjeverna Istra“ dodijeljena su sredstva Istarske županije za provedbu projekta „Uvod u upravljanje pokrovnim usjevima u vinogradu“ putem Javnog natječaja za financiranje projekata/programa udruga u okviru Programa javnih potreba poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodoprivrede Istarske županije za 2017. godinu. Konkretno, riječ je o projektu čiji je glavni cilj upoznavanje vinara i vinogradara LAG područja s metodama pokrovnih usjeva i zatravljivanja međurednog tla u vinogradima.

Radionicu je otvorila dr.sc. Melita Zec Vojinović, pozdravila sudionike i zahvalila na dolasku te je prezentirala ukratko što se radilo i naučilo na dosadašnjim radionicama. Nakon uvodnog dijela sudionici su imali prilike postavljati pitanja domaćinu Francu Deškoviću koji ima dugogodišnje iskustvo u korištenju i održavanju zatravljenog međurednog prostora u vinogradu s prirodnom vegetacijom. Domaćin je zatim sudionike odveo do svog zatravljenog vinograda.

Slike s radionice pogledajte u našoj foto galeriji.