Održana prva prezentacija plana provedbe LAG-natječaja ovog tjedna!

Dana 07.02.2018. godine održana je prezentacija plana provedbe LAG-natječaja za 2018. godinu u Zajednici Talijana Labinci za zainteresirane dionike s područja općine Kaštelir-Labinci, Vižinada i Tar-Vabriga.

Podsjećamo da su prošli tjedan prezentacije odrađene na području općine Grožnjan, grada Buzeta i grada Umaga. Prezentacije su organizirane s ciljem informiranja zainteresirane javnosti o procesu odabira projekata na LAG-razini koji će pristići po pojedinom LAG-natječaju. Također, u sklopu prezentacija opisuju se tipovi operacija za koje će LAG objavljivati vlastite natječaje u 2018. godini.

Tijekom jučerašnje prezentacije predstavljen je LAG “Sjeverna Istra” i njegova Lokalna razvoja strategija (LRS) za razdoblje 2014.- 2020.  Pojašnjen je također cijeli proces prijave na LAG-natječaje. Naime, LAG “Sjeverna Istra” će objavljivati natječaje za sljedeće tipove operacija iz LRS-a:

3.1.1. Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode
3.2.1. Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja koje provode skupine proizvođača na unutarnjem tržištu
4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava
4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima
4.4.1. Potpora neproizvodnim ulaganjima vezanim uz postizanje agro-okolišnih i klimatskih ciljeva
6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima
6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom području
6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava
7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu
16.4.1. Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta

 

Preostaju još dva javna predstavljanja plana provedbe LAG-natječaja za 2018. godinu, 08.02.2018. u Pučkom otvorenom učilištu Buje s početkom u 18:00 sati te 12.02.2018. u Zajednici Talijana Novigrad s početkom u 18:0o sati.