Održano posljednje predstavljanje plana provedbe LAG-natječaja u Novigradu

Dana 12.02.2018. održano je posljednje predstavljanje plana provedbe  LAG-natječaja za 2018. godinu u Zajednici Talijana Novigrad.

Podsjećamo, LAG „Sjeverna  Istra“ ima izrađenu i od Ministarstva poljoprivrede odobrenu Lokalnu razvojnu strategiju za razdoblje 2014. – 2020. U 2018. godini LAG će krenuti s pripremom i objavom natječaja za nositelje projekata na području LAG-a. LAG će provoditi administrativnu kontrolu pristiglih projekata, ocjenjivat će ih te donositi odluke o odabiru ili odbijanju projekata. Uz to, LAG će i pratiti provedbu odabranih projekata, izlazit će na teren, vršiti kontrole i sl.

LAG je stoga organizirao javna predstavljanja namijenjena svim zainteresiranima za prijavu na LAG-natječaje: OPG-ovima, tvrtkama, obrtima, predstavnicima JLS-ova, udrugama i ostalima. Cilj predstavljanja je bio upoznati zainteresiranu javnost s procesom odabira projekata koji će pristići po pojedinom LAG-natječaju u okviru provedbe LRS-a te informirati o tipovima operacija za koje će LAG-natječaji biti objavljeni u 2018. godini. Zainteresirani dionici mogli su poslušati prezentacije na raznim lokacijama, u općinama Grožnjan i Kaštelir-Labinci te u gradovima Buzet, Umag, Buje i Novigrad.

Prvi LAG-natječaj, odnosno natječaj za tip operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, objavit će se u ožujku 2018. te je LAG trenutno u fazi pripreme natječajne dokumentacije.

Slike s predstavljanja pogledajte u našoj foto galeriji.

Također, prezentaciju o procesu odabira projekata i planu provedbe LAG-natječaja možete pronaći ovdje.