INTERREG DUNAV 2014. – 2020. – 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga

Program se provodi u okviru cilja Europska teritorijalna suradnja i nudi financijsku potporu za transnacionalne projekte koji pridonose razvoju inovativne, bolje pristupačne i održive dunavske regije. Program podržava integraciju politika u Podunavlju kroz projekte koji se bave rješavanjem  ključnih izazova i mogućnosti u regiji. Strateška vizija je “integracija politika” ispod razine EU i iznad nacionalne razine u pojedinim područjima djelovanja. Transnacionalni projekti trebali bi utjecati na nacionalne, regionalne i lokalne politike.

Glavni podaci o natječaju:

Vrsta natječaja: Bespovratna sredstva

Datum otvaranja natječaja: 09.05.2017

Rok za prijavu: 06.06.2017

Iznos sredstava: 221.924.597 Eura

Tijelo:

Program se provodi u okviru cilja Europska teritorijalna suradnja i nudi financijsku potporu za transnacionalne projekte koji pridonose razvoju inovativne, bolje pristupačne i održive dunavske regije. Program podržava integraciju politika u Podunavlju kroz projekte koji se bave rješavanjem ključnih izazova i mogućnosti u regiji. Strateška vizija je “integracija politika” ispod razine EU i iznad nacionalne razine u pojedinim područjima djelovanja. Transnacionalni projekti trebali bi utjecati na nacionalne, regionalne i lokalne politike.
Kako bi se postigao viši stupanj teritorijalne integracije vrlo heterogenog područja Podunavlja, Program transnacionalne suradnje Dunav će djelovati kao pokretač politika s ciljem rješavanja zajedničkih izazova i potreba koje proizlaze iz specifičnih područja. Stoga se očekuje da transnacionalna suradnja dostavi konkretne rezultate kroz razvoj i praktičnu provedbu različitih okvira, alata i usluga.
U Programu transnacionalne suradnje Dunav sudjeluje devet država članica Europske unije: Austrija, Njemačka (dvije regije: Baden-Württemberg i Bavarska), Slovačka, Češka, Slovenija, Mađarska, Rumunjska, Bugarska i Hrvatska; tri IPA države: Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija te dvije ENI partnerske države: Moldavija i Ukrajina (četiri regije: Chernivetska Oblast, Ivano-Frankiviska Oblast, Zakarpatska Oblast, Odessa Oblast).

Prihvatljivi prijavitelji:
– lokalna, regionalna i nacionalna javna tijela
– međunarodne organizacije
– privatna neprofitna tijela

Prihvatljivi partneri:
– lokalna, regionalna i nacionalna javna tijela
– međunarodne organizacije
– privatna tijela

Ukupan proračun programa (bez nacionalnog sufinanciranja) iznosi 221.924.597 EUR, od čega će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirati 202.095.405 EUR.
Programski dokument (Interreg V-B Danube Cooperation Programme) usvojen od strane Europske komisije 20. kolovoza 2015.g. predstavlja pravnu osnovu ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga. Možete ga pročitati ovdje.

Više o pozivu možete pronaći ovdje.

Prijaviti se možete ovdje.