NOVI PROJEKT LAG-a “INNOVAOLIVA” PROMOVIRA RESURSNU UČINKOVITOST I INOVACIJE!

LAG Sjeverna Istra zajedno s partnerima LAG-ovima Središnja Istra, Istočna Istra, Južna Istra i LAG-om Mareta pokrenuo je projekt suradnje “INNOVAOLIVA” unutar pod-mjere 19.3. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.

Projekt je usmjeren na poticanje kružnog bio-gospodarstva u poljoprivredi na području obuhvata LAG-ova partnera, odnosno na informiranje lokalnih dionika o mogućnostima valorizacije poljoprivredne biomase iz sektora maslinarstva njihovom pretvorbom u nove proizvode dodane vrijednosti. Kako bi postigli zadane projektne ciljeve, LAG-ovi partneri u projektu ponuditi će zainteresiranoj javnosti brojne mogućnosti za upoznavanje ključnih sadržaja iz domene kružnog bio-gospodarstva:

  1. Koje su moguće primjene biomase od ostataka rezidbe, kominom, i dr.?
  2. Kako od biomase učiniti novi i inovativni proizvod?
  3. Kako takav proizvod plasirati na tržište i ponuditi potrošačima?
  4. Kako stvoriti i njegovati vlastiti brend inovativnog poljoprivrednog gospodarstva?

Na ova, ali i brojna druga pitanja sudionici projekta imati će priliku potražiti odgovore tijekom studijskih posjeta primjerima dobre prakse u zemlji i inozemstvu te programima edukacija kao što su “Inovacije poslovnog modela” te “Brendiranje i marketing poljoprivrednih proizvoda i usluga”.

LAG “Sjeverna Istra” stoga poziva sve zainteresirane MSP-ove u sektoru maslinarstva da se jave na e-mail: info@lag-sjevernaistra.hr kako bi iskazali interes za sudjelovanjem u projektu.