Objavljena analiza rada LAG-ova u 2020. godini.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  natječaju objavila je analizu rezultata rada hrvatskih LAG-ova za  2020. godinu temeljem Godišnjih izvještaja o radu koje su LAG-ovi u obvezi dostaviti do 15. veljače svake godine.

U navedenom su razdoblju LAG-ovi objavili 81 LAG natječaja u vrijednosti 95,83 milijuna kuna za provedbu projekata malih, srednjih i velikih poljoprivrednih gospodarstava, lokalnu infrastrukturu, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednika, preradu poljoprivrednih proizvoda i diversifikaciju poljoprivrednika.

Tijekom 2020. godine isključivo na provedbi lokalnih razvojnih strategija (Mjera 19) je bilo zaposleno ukupno 100,76 osoba na puno i nepuno radno vrijeme iskazano u FTE (Full-time equivalent), što iznosi 1,90 osoba prosječno po LAG-u. Broj osoba koje su pored provedbe lokalnih razvojnih strategija bile zaposlene i na drugim projektima/poslovima iznosi ukupno 255,94 na puno i nepuno radno vrijeme iskazano u FTE (Full-time equivalent), što iznosi 4,74 osobe prosječno po LAG-u. Ukupan broj svih zaposlenika u 2020. godini je iznosio 356,7 na puno i nepuno radno vrijeme iskazano u FTE (Full-time equivalent), što prosječno po LAG-u iznosilo 6,64 po LAG-u. Ukupno je u radu LAG-ova sudjelovalo 282 volontera i 4 osobe na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa.

LAG-ovi su ukupno imali 3556 članova, što je prosječno po LAG-u iznosilo oko 66 članova. Upravni odbor LAG-a je prosječno imao 13 članova.