Suradnja i mreže

ČLANSTVO LAG-a U MREŽAMA

Lokalna akcijska grupa “Sjeverna Istra” članica je Mreže za ruralni razvoj (MRR)

Mreža za ruralni razvoj (MRR) osnovana je od strane Ministarstva poljoprivrede 2011. godine s ciljem povećanja uključenosti dionika u provedbu ruralnog razvoja, poboljšanja kvalitete programa ruralnog razvoja, informiranja šire javnosti i potencijalnih korisnika o politici ruralnog razvoja i poticanja inovacije u poljoprivredi. Mreža za ruralni razvoj promiče suradnju i uzajamnu pomoć između pojedinaca i organizacija uključenih u ruralni razvoj. Njezina je misija da se integriraju i ujedine svi oni koji na različitim razinama sudjeluju u ruralnom razvoju.

Kontakti: info@mrr.hr, www.mrr.hrSURADNJA I PARTNERSTVA LAG-a

Sporazum o suradnji Lokalnih akcijskih grupa Republike Italije, Republike Slovenije i Republike Hrvatske

Lokalna akcijska grupa Sjeverna Istra potpisala je 18. prosinca 2015. u Šmarju kod Kopra (Slovenija) Sporazum o suradnji Lokalnih akcijskih grupa Republike Italije, Republike Slovenije i Republike Hrvatske. Cilj je postići povezivanje i suradnju postojećih LAG-ova na području geografski poznatom kao Istra, Kvarner, Gorski Kotar; Kras i Brkini radi daljnjeg razvoja i unaprjeđenja rada samih LAG-ova i njihovih lokalnih zajednica.


Pismo namjere o provedbi projekta suradnje “Domaće od malih nogu” unutar Podmjere 19.3.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana hrane koji se održao u Dječjem vrtiću „Tići“ 11. listopada 2016. godine u Vrsaru, potpisali smo Pismo namjere o provedbi projekta suradnje “Domaće od malih nogu” unutar Podmjere 19.3. Programa ruralnog razvoja RH zajedno sa još ostala tri LAG-a s područja Istarske županije. Projekt “Domaće od malih nogu” usmjeren je na razvijanje modela za uvođenje odnosno povećanje konzumacije lokalnih namirnica u predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama, a uključit će i edukacije vrtićkog i školskog osoblja, djece i roditelja o važnosti konzumacije lokalnih proizvoda kontrolirane kvalitete.