Potpisan Ugovor o sufinanciranju LRS za razdoblje 2023.-2027.

U srijedu, 13. prosinca 2023. godine, u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, održano je svečano potpisivanje Ugovora o financiranju na Natječaj za odabir lokalnih akcijskih grupa u programskom razdoblju 2023.-2027. unutar intervencije 77.06. „Potpora LEADER (CLLD) pristupu“ iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Prisutne predstavnike LAG-ova pozdravio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, nakon čega je ministrica poljoprivrede Marija Vučković s državnim tajnicima Zdravkom Tušekom, Tugomirom Majdakom i Mladenom Pavićem, ravnateljem Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju Antunom Vujićem, posebnim savjetnikom Ivo Grgićem te ravnateljicom Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Željkom Gudelj Velagom uručila 102,9 milijuna eura vrijedne ugovore za provedbu projekata 56 lokalnih akcijskih grupa.

LAG-u “Sjeverna Istra” dodijeljena su bespovratna sredstav u ukupnom iznosu 1.713.889,38 Eur, namijenjena za provedbu Lokalne razvojne strategije LAG-a za razdoblje 2023.-2027., odnosno za financiranje projekata na budućim LAG Natječajima, te za tekuće troškove i animaciju na području LAG-a.Ugovor je u ime LAG-a “Sjeverna Istra” potpisao Predsjednik udruge, g. Anteo Milos.

Odobrena Lokalna razvojna strategija LAG-a “Sjeverna Istra” dostupna je OVDJE.