“WORKING SMALLABLE” STIŽE U POSJET LAGU!

U razdoblju od 23.11.2023.-26.11.2023. LAG Sjeverna Istra domaćin je radnog susreta partnera na projektu “SmallABLE”, koji se provodi u okviru EU-programa CERV (Citizens-Equality-Rights-Values).

U okviru druge faze projekta, radnog naziva “WORKING SMALLABLE” delegacija od 40-ak sudionika projekta, predstavnika partnera, posjetiti će područje LAG-a “Sjeverna Istra” kako bi u okviru  radnog programa upoznali stanje na terenu, odnosno prilike za mlade u ruralnim područjima sjeverozapadne Istre te stekli znanja o mogućnostima revitalizacije sredine aktivnim građanstvom i projektima lokalnog razvoja.

Radni dio programa koncentriran je na tri tematska fokus područja: poduzetništvo i poduzetničko-potporna infrastruktura u ruralnim sredinama; digitalne i kreativne industrije u ruralnim sredinama i projekti kao katalizator lokalnog razvoja.

Program se  ostvaruje terenskim posjetima, prezentacijama i praktičnim radionicama u suradnji sa lokalnim dionicima – gospodarstvenicima, predstavnicima udruga te jedinica lokalne samouprave. Konkretno, mladi uključeni u program saznati će podosta zanimljivosti o pokretanju poduzetničkih inicijativa i dostupnih mjera i potpora za poticanje ovakvih pothvata; prednostima poslovanja u poduzetničkim inkubatorima; mogućnostima pokretanja digitalnih i kreativnih uslugau ruralnim sredinama i njihovog financiranja;što je aktivno građanstvo i što zapravo znači biti aktivan građanin te kako napisati kvalitetan projektni prijedlog za pokretanje pozitivnih promjena u svojoj sredini.

Zanima Vas kako se uključiti u projekt i sudjelovati u radnom djelu programa? – Pošaljite nam svoj  iskaz interesa  na e-mail adresu: info@lag-sjevernaistra.hr

Službeni program događanja donosimo uskoro…