LAG-u “Sjeverna Istra” odobrena potpora za operaciju 8.5.2.!

LAG-u „Sjeverna Istra“ odobrena je potpora u iznosu od 148.937,50 kn za operaciju 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“.

Predmet ulaganja za dodjelu potpore je uspostava i uređenje edukativne staze „Put tartufa“ koja se planira urediti na području Grada Buzeta, na lokaciji koja je poznata po staništima tartufa i u čijoj se blizini uskoro planira izgradnja centra za gljivarstvo i tartufarstvo koji bi uz laboratorije i edukacijsku salu obuhvaćao i eksperimentalne nasade stabala s korijenom mokroiziranim crnim tartufom.

„Put tartufa“ uređuje se i zbog nadogradnje turističke ponude povezivanjem edukativne staze s bogatom eno-gastronomskom ponudom područja. Svrha ulaganja je prvenstveno podizanje svijesti o važnosti zaštite istarskog tartufa i njegovih staništa koje se zbog nepropisnog i nestručnog eksploatiranja uništavaju i kojima prijeti izumiranje.

Detaljnije o potpisanim ugovorima iz Mjere 08 – Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma potražite na sljedećoj poveznici.