ODLIČNI REZULTATI KORIŠTENJA EU FONDA ZA RURALNI RAZVOJ!

Od ukupno 2,38 milijardi eura koji su kroz Program ruralnog razvoja (2014. – 2020.) dostupni Hrvatskoj za unaprijeđenje poljoprivredne proizvodnje i razvoj sela, ukupno 1.114.899.456 eura raspoloživo je kroz dosad raspisane natječaje, što predstavlja gotovo polovicu (46,8%) ukupno dostupnih sredstava za šestogodišnje razdoblje.

Korisnicima Programa koji su uspješno pripremili svoje projekte izdane su odluke o dodjeli sredstava u ukupnom iznosu od 625,7 milijuna eura, što predstavlja 26% dostupnih sredstava u ovom programskom razdoblju. Naime, do sada je isplaćeno 347,4 milijuna eura ilti 55,5% dodijeljenog iznosa (55,5%).

Podsjećamo da je provedba Programa ruralnog razvoja RH započela 2015. godine. Apsolutni prioritet rada Ministarstva poljoprivrede i APPRRR-a bilo je rješavanje otvorenih pitanja vezanih uz prvi natječaj za mjeru 4 te izrada novih, pravednijih i boljih pravila za raspisivanje budućih natječaja i njihovu bržu obradu. Osim toga, izgrađen je zasigurno učinkovitiji sustav komunikacije
putem on-line sustava pitanja i odgovora: http://ruralnirazvoj.hr/pitanja-odgovori/, a preko Portala ponuda: https://agronet.apprrr.hr/Forms/CommonForms/TenderOffer.aspx odvija se oglašavanje i prikupljanje ponuda za robe, radove i usluge koje su potrebne za realizaciju projekata koje korisnici prijavljuju na natječaje.

 

 

Izvor: http://www.apprrr.hr/odlicni-rezultati-koristenja-eu-fonda-za-ruralni-razvoj-11-milijarda-eura-vrijednih-natjecaja-za-razvoj-hrvatske-poljoprivrede-je-u-tijeku-%E2%80%93-do-sad-ugovoreno-26-raspolozivih-sredstava-2391.aspx