Poljoprivrednici potpisali nove ugovore za projekte vrijedne 89 milijuna kuna

14. studenoga 2017. su u Ministarstvu poljoprivrede potpisani novi ugovori za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva za tipove operacija 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ i 4.2.1.“ Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ ukupne vrijednosti 89 milijuna kuna. Ugovore je s korisnicima potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Za tip operacije 4.1.1. ugovoreno je 16 projekata u vrijednosti od gotovo 76 milijuna kuna, dok je za tip operacije 4.2.1. u vrijednosti od 13 milijuna kuna ugovoreno 7 projekata. Nakon potpisivanja ugovora korisnici kreću s postupkom nabave i podnose drugi dio zahtjeva za potporu. Prihvatljivim korisnicima bit će izdane odluke o dodjeli sredstava te će biti u mogućnosti podnijeti zahtjev za predujam u iznosu od 50% odobrene potpore.

Detaljne uvjete za sufinanciranje, iznose potpora te ulaganja i prihvatljive korisnike u tipovima operacija 4.1.1. i 4.2.1. možete pronaći na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u izborniku Ruralni razvoj.

Galeriju fotografija možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Izvor: www.apprrr.hr