Potpisani ugovori iz mjere 4.3.1. i mjere 7.2.1. Programa ruralnog razvoja

Ravnateljica APPRRR-a Matilda Copić i župan Istarske županije Valter Flego potpisali su Ugovor o financiranju ulaganja u gradnju cjelovitog sustava navodnjavanja   (CN ČERVAR PORAT – BAŠARINKA) koji je sufinanciran iz mjere 4.3.1. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020., u vrijednosti 104 milijuna kuna.

Potpisano je još 12 ugovora o financiranju za projekte opskrbe i odvodnje s komunalnim poduzećima, koji su u potpunosti financirani iz mjere 7.2.1. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020. u vrijednosti od 64,8 milijuna kuna. Ugovore je potpisala ravnateljica Agencije Matilda Copić s predstavnicima korisnika potpore – Istarski vodozaštitni sustav d.o.o. (9 ugovora), Istarski vodovod d.o.o. (1 ugovor), Vodovod Pula d.o.o. za javnu vodoopskrbu (1 ugovor) i 6. maj odvodnja d.o.o. (1 ugovor).

Potpisivanju je prisustvovao i ministar Tomislav Tolušić koji je izjavio:„Ovim projektom navodnjavat će se dodatnih 490 hektara poljoprivrednog zemljišta u Istarskoj županiji. Navodnjavanje je budućnost sigurne poljoprivredne proizvodnje, a izdašna sredstva Programa ruralnog razvoja u tome će nam pomoći. Ipak, navodnjavanje još uvijek spada u naprednije gospodarenje resursima, a znamo da neki dijelovi naše zemlje nisu pokriveni vodoopskrbom i odvodnom. Program ruralnog razvoja pokrit ćemo ona područja koja nisu obuhvaćena Operativnim programom konkurentnost i kohezija, a to znači da ćemo osigurati vodoopskrbu i odvodnju u onim mjestima koja imaju do 2000 stanovnika. Danas potpisanih kupno 12 projekata u Istarskoj županiji u potpunosti će se financirati EU sredstvima”.