Potpisani ugovori za vodoopskrbu vrijedni 164 milijuna kuna

APPRRR je potpisala 44 ugovora s isporučiteljima vodnih usluga vrijedna ukupno 164 milijuna kuna za javne sustave za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda.

„Dostupnost vodoopskrbe našim poljoprivrednicima preduvjet je poljoprivredne proizvodnje u 21. stoljeću. Dobro je da za takve mjere imamo na raspolaganju novac iz EU i da ga ovako dobro koristimo“ – izjavila je državna tajnica Marija Vučković. Agencija je završila obradu svih projekata pristiglih na natječaj za operaciju 7.2.1. „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda“, čiji su korisnici javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje. Odobreno je ukupno 74 projekata u vrijednosti od 300 milijuna kuna, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova.

Najviši iznos javne potpore je 1 milijun eura. Nakon potpisivanja ugovora korisnik može krenuti u postupak prikupljanja ponuda, a nakon izdavanja Odluke o dodjeli sredstava korisnik može zatražiti predujam do 50 % odobrenih sredstava javne potpore.

„Čestitam svim korisnicima na kvalitetno pripremljenim projektima i raduje me što većina projekata dolazi iz manje razvijenih općina i gradova“ – izjavila je Matilda Copić, ravnateljica APPRRR-a.