Poziv na sjednicu Skupštine LAG-a!

LAG “Sjeverna Istra” poziva sve svoje članove na redovnu sjednicu Skupštine LAG-a koja će se održati dana 18. prosinca 2017. s početkom u 18:00 sati, u Zajednici Talijana Vižinada, Vižinada 19, 1. kat.

Sjednica Skupštine od posebne je važnosti pošto je u tijeku priprema procesa objave LAG-natječaja. Naime, LAG „Sjeverna Istra“ će u 2018. godini započeti s objavom natječaja za dodjelu sredstava za nositelje projekata sa svog teritorijalnog područja. Na Skupštini će se raspraviti teme usko vezane upravo za proces objave LAG-natječaja.

Podsjećamo, LAG „Sjeverna Istra“ ima izrađenu i od Ministarstva poljoprivrede odobrenu Lokalnu razvojnu strategiju za razdoblje 2014. – 2020. Od 2018. kreće priprema i objava LAG-natječaja za nositelje projekata s područja koje LAG pokriva. LAG će biti zadužen za provedbu administrativne kontrole pristiglih projekata, ocjenjivanje i donošenje odluke o odabiru ili odbijanju projekata. Odabrane projekte slat će Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na daljnju kontrolu nakon koje će Agencija donijeti odluku o dodjeli sredstava ili odluku o odbijanju projekta. LAG će zajedno s Agencijom za plaćanja pratiti provedbu projekata, izlazit će na teren i vršiti redovite kontrole.

Pozivnicu i dnevni red potražite ovdje.