Studijski posjet LAS-u Srce Slovenije

Dana 25. studenoga 2017. godine zaposlenice LAG-a „Sjeverna Istra“ su zajedno s članovima krenule na jednodnevno studijsko putovanje u Litiju, Sloveniju. Studijski posjet dio je aktivnosti razmjena znanja između dionika u okviru podmjere 19.4. „Tekući troškovi i animacija” unutar mjere 19 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020 koja je sufinancirana sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Studijski je posjet organiziran kako bi se sudionicima omogućio stvarni uvid u primjere dobre prakse Lokalne akcijske skupine (LAS) Srce Slovenije.

Sudionici su dolaskom u Litiju posjetili turističku farmu Pr ‘Krač, gdje su doručkovali i poslušali prezentaciju o LAS-u Srce Slovenije tijekom koje su mogli postavljati pitanja vezano za aktivnosti LAS-a i pripremu i objavu natječaja. Nakon prezentacije zaputili su se prema domaćinstvu Škundrvc gdje je za njih bila organizirana radionica izrade predmeta od gline i od ovčje vune te su sve predmete koje su izradili odijeli sa sobom kući.

Nakon radionice slijedio je posjet geometrijskom središtu Slovenije, Geossu, te posjet farmi Korošec gdje su polaznici mogli vidjeti kako izgleda financiran i realiziran projekt u sklopu LRS-a. Sudionici su uz zakusku slušali o procesu prijave na natječaj i realizacije projekta.

Za kraj su se sudionici podružili na večeri u restoranu Repnik gdje su jeli tradicionalna slovenska jela.

Slike sa studijskog posjeta možete pogledati u našoj foto galeriji.