Sudjelovanje LAG-a Sjeverna Istra na Forumu LAG-ova

Predstavnice LAG-a “Sjeverna Istra” sudjelovale su na Forum-u LAG-ova „Izazovi i značaj LAG-ova u lokalnom razvoju“, 08. i 09. ožujka 2018.

Prvi je dan u Lovasu održan okrugli stol „Provedba lokalnih razvojnih strategija LAG-ova i LAG-natječaji”. Na okruglom su stolu sudionici raspravljali o sljedećim temama:

  • razmjena iskustava vezanih uz usklađivanje i poteškoće na koje su sudionici naišli prilikom usklađivanja/izmjena svojih LRS-a,
  • definiranje internih procedura LAG-ova vezanih uz raspisivanje i obradu LAG-natječaja,
  • natječajna dokumentacija, priprema i problematika,
  • razmjena iskustava vezano uz definiranje dokumentacije za dokazivanje kriterija odabira iz LRS-a za LAG-natječaje,
  • problematika, ograničena sredstva za zadovoljavanje velikih potreba terena.

Idućeg je dana uslijedio Forum LAG-ova „Izazovi i značaj LAG-ova u lokalnom razvoju“. Po otvaranju Foruma uslijedili su pozdravni govori domaćina i organizatora te predstavljanje županijskih razvojnih dionika. U dijelu predstavljanja gostujućih lokalnih akcijskih grupa LAG „Sjeverna Istra“ predstavila je Voditeljica Ana Žužić te posebno istaknula nedavnu objavu 1. LAG-natječaja za tip operacije 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“. Nakon predstavljanja Hrvatske mreže za ruralni razvoj te značaja LAG-ova u lokalnom razvoju uslijedila je rasprava.

 

Slike pogledajte u našoj foto galeriji.