Susret LAG-ova iz Estonije, Finske, Italije i Hrvatske u Rimu

Dana 4. travnja 2019. godine održan je Speed dating event u Rimu. Talijanska nacionalna ruralna mreža organizirala je susret između talijanskih, finskih, estonskih i hrvatskih LAG-ova i nacionalnih ruralnih mreža na temu transnacionalnih projekata suradnje.

Sudionike je na samom početku susreta pozdravila i poželjela im dobrodošlicu predstavnica talijanske nacionalne ruralne mreže te je ukratko pojasnila tijek susreta. Prepustila je zatim riječ kolegama iz ruralnih mreža Finske, Hrvatske i Estonije. Svaki je predstavnik ruralne mreže zasebno predstavio stanje LEADER-a i projekata suradnje u svojoj državi. Uslijedila je zatim prezentacija od strane predstavnika LAG-ova. Svaki je LAG ukratko predstavio područje koje pokriva, ciljeve i teme svoje Lokalne razvojne strategije, te naglasio teme suradnje za koje je zainteresiran te eventualne prijedloge zajedničkih projekata. Na kraju prezentacije svaki je LAG ostavio kontakte te pozvao zainteresirane kolege na nastavak komunikacije o zajedničkim projektima.

Speed dating je bio koncipiran na način da je svaki predstavnik LAG-a imao 10 minuta vremena za razgovarati pojedinačno sa svakim ostalim predstavnikom prisutnim na susretu. Predstavnici LAG-ova imali su točno 10 minuta vremena za razmijeniti najbitnije informacije vezane za ideje eventualne suradnje. LAG-ovi su razmijenili vlastite probleme kao i vlastite prednosti te vlastita iskustva u dosadašnjim projektima suradnje. Razmijenili su također kontakte te dogovorili nastavak komunikacije na temu zajedničkih projekata.