Započinje WORKING SMALLABLE!

 

WORKING SMALLABLE treća je etapa projekta Smallable u kojem partneri uključuju mlade u dobi od 18-34 godina s ciljem u kojem mladi dobivaju priliku putovati i surađivati na pronalaženju sviježih i kreativnih rješenja za poboljšanje kvalitete života mladih  u ruralnim sredinama!

Prvi susret ove faze projekta održan je u talijanskoj Općini Monte San Martino, u okrugu Macerata, Regija Marche, u periodu od 5.10.2023. do 8.10.2023., a okupio je partnere na projektu te njihove predstavnike iz redova mladih u dobi od 18-34 godine. Kroz bogati četverodnevni program Općina Monte San Martino, kao domaćin susreta, potrudila se da se svi gosti osjećaju dobrodošlima, te da pritom upoznaju njihov kraj. Program je obuhvatio posjete interesnim lokacijama i brojna predstavljanja zanimljivih javnih/privatnih projekata pokrenutih s ciljem revitalizacije sredine, a u svom završnom djelu održane su i radionice mladih s ciljem razrade projektnih prijedloga za poboljšanje kvalitete života mladih na području općine. Susret je sudionicima donio priliku ne samo upoznati jedan novi kraj i kulturu, već i sreći vrijedno iskustvo timskog rada na projektu , razmjene iskustava i uspostave novih kontakata.

Predstavnici LAG-a Sjeverna Istra Eric Persel i Deborah Milokanović svojim su aktivnim sudjelovanjem u programu doprinijeli razradi primjenjivih projektnih prijedloga i kreiranju  novih perspektiva za revitalizaciju predmetnog područja.

 

Dobrodošlica domaćina, načelnika Općine Monte San Martino.
Predstavljanje programa.

Predstavnici LAG-a Sjeverna Istra, Deborah i Eric

Radni dio programa: brainstorming i diskusija.

Radni dio programa II: predstavljanje projektnih prijedloga.

Terenski obilasci: Monte San Martino